Avaliación de correntes residuais da industria alimentaria para a obtención de distintos ingredientes e principios activos de interese na industria agroquímica, cosmética, farmacéutica e/ou alimentaria.
Extracción de biocompostos a partir de medios fermentativos (ácido láctico, biosurfactantes, antioxidantes) para a formulación de produtos cosméticos e agroquímicos mais biocompatibles e sostibles.
Purificación, caracterización e aplicación de biosurfactantes, obtidos a partir de correntes naturais fermentadas con bacterias lácticas ou bacillus esporulados na industria alimentaria, cosmética, agro química ou de limpezas de superficies.
Illamento e avaliación da capacidade de producir ácido láctico, biosurfactantes e bioemulsionantes de diferentes microorganismos.
Avaliación da produción de gramicidina a partir de residuos agroindustriais.
Avaliación da capacidade de protección solar e antioxidante de extractos naturais.
Formulación de bioadsorbentes, a partir de residuos similares a RSU, para o tratamento de augas e efluentes industriais potenciando a economía circular e a sinerxía industrial.
Formulación de biofertilizantes de liberación lenta utilizando correntes residuais da industria alimentaria.